Histrionisk personlighetsstörning...

...involverar ett mönster av orimligt stora känslouttryck och uppmärksamhetssökande, behov av orimligt mycket godkännande och olämpligt förföriskt uppträdande. Sjukdomen börjar oftast i tidig vuxenålder.

Det centrala i beteendet hos en person med histrionisk personlighetsstörning är det genomgripande och överdrivna mönstret av emotionalitet och uppmärksamhetssökande beteende. Personerna är livliga, dramatiska och flirtiga.

Orsaken till störningen är okänd, men händelser i barndomen och genetiska orsaker kan vara involverade. Störningen är vanligare bland kvinnor än bland män, men vissa menar att det är vanligare att kvinnor diagnostiseras med störningen, eftersom uppmärksamhetssökande och sexuella anspelningar(haha) är mindre socialt accepterat för kvinnor.

Personer med störningen klarar vanligtvis att fungera på en hög nivå och kan vara framgångsrika socialt och i arbetet. Men histrioniker kan ha svårt att klara av sociala eller romantiska relationer och ha svårt att klara förluster och misslyckanden. De misslyckas ofta med att se sin egen situation realistiskt och dramatiserar och överdriver istället. Ansvaret för misslyckanden eller motgångar skylls ofta på andra. De kan byta jobb ofta, eftersom de blir lätt uttråkade och har problem med att klara av frustrationer. Eftersom de söker omväxling och spänning så kan de utsätta sig för riskfulla situationer. Alla dessa faktorer kan leda till depressioner.



Så typiskt mig asså^^


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0